Tibor Genesis oldala - Molnár Kiadványszerkesztő Bt. honlapja

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

MAGYAR MENÜ > Tibor személyes oldalai

Tibor

oldala


(A kiválasztott képre kattintva nagyobb méretben jelenik meg,
majd a kép jobb felső sarkában látható X jelre történő kattintásra bezáródik az új ablak.)


Az 1970-es évek közepétől kedvelem a Genesis együttes muzsikáját. (It's been a long time. Hasn't it?” – Genesis: Supper's Ready)
Az első album a Foxtrot volt, amit még gyerekkoromban bátyám hallgatott és azonnal feltűnt, hogy ez a zene teljesen különbözik mindattól, amit addig hallottam. Lélekemelően izgalmas és gazdag világban találtam magam, történelmi és mitológiai utalásokkal a szövegekben, igényes és intellektuális hangzással a zenékben. Aztán múltak az évek és sorra ismertem meg a Genesis újabb albumait, korszakait. Bár voltak változások a zenekar összetételében és stílusában is, a mai napig szívesen hallgatom minden korszakuk minden lemezét.

Első Genesis koncertem Budapest, Népstadion
(használatlan jegy)

Először 1987-ben láttam a Genesist élőben Budapesten, a Népstadionban az Invisible Touch turné egyik állomásán. A mai napig megőriztem egy használatlan jegyet erről a koncertről.

A következő alkalomra 11 évet kellett várnom, hiszen a Genesis 1998 januárjában koncertezett ismét Magyarországon, új felállásban. A Calling All Stations turné első állomása volt Budapest és abban a szerencsében volt részem, hogy a koncert előtti este ott lehettem a Budapest Sportcsarnokban, ahol az együttes a koncertkörút főpróbáját tartotta. Nálam volt egyszerű kis VHS-C videokamerám, mellyel aznap délelött rögzítettem a Genesis megérkezését a repülőtérre és felvettem a teljes koncertet. A videófelvétel aztán körbejárta a világot.

Ekkor sikerült először személyesen találkoznom az együttes tagjaival és autogramot kérnem Tony Bankstől és Mike Rutherfordtól.

Calling All Stations 1998 januárjában Budapesten

Dedikált fotó

Képek a Budapest Sportcsarnokban készített videómból

A januári budapesti Genesis koncert után 1998 szeptemberében részt vettem Duncan Philips "Strictly Banks" koncertjén, mely a Genesis billentyűsének, Tony Banksnek a Genesisen kívüli szóló munkássága előtt tisztelgett. A koncert prospektusát és a később megjelent CD borítóját és füzetét én készítettem.

A koncert jó alkalmat nyújtott arra, hogy jobban megismerjem Tony Banks szóló munkáit, melyek méltatlanul nem kerültek az érdeklődés középpontjába. A koncert előtti napokban részt vehettem az együttes próbáin és a koncertet ismét videón rögzítettem.

Az angliai utazás keretében sikerült eljutnom a Charterhouse-ba, abba a Surrey megyei magániskolába, ahová a Genesis alapítói jártak és ahol az együttes megalakult. Jártam a Fisher Lane Farm Studionál is, ahol a legtöbb Genesis CD felvétele készült.

Kinntartózkodásom alatt eljutottam két Genesis zenéjét játszó együttes koncertjére is: az Invisible Touch és a Re-Genesis egy-egy koncertjét láttam.

To Tibor, All the best, Tony Banks

2002 januárjában Steve Hackett, a Genesis egykori gitárosa adott akusztikus koncertet a budapesti Petőfi Csarnokban, melyet az első sorból élvezhettem.

Ugyanabban az évben személyesen is találkozhattam Steve-vel. Angliába utaztam júniusban, ahol a kanadai The Musical Box együttes lépett fel a londoni Royal Albert Hallban a Selling England By The Pound koncert minden részletre kiterjedően pontos színpadra állításával. Az előadás díszvendége Steve Hackett volt, aki a ráadásban be is szállt a zenélésbe.

Az előadás előtt sikerült néhány szót váltanom Steve-vel, autógramot kaptam és közös fotó is készült. Másfél évvel később ezt a fotót dedikálta Budapesten. A koncert után pedig a The Musical Box tagjaival is találkozhattam.

Steve Hackett-tel a Royal Albert Hall nézőterén

Hackett Budapesten

A The Musical Box dedikált szórólapja

Steve Hackett

A The Musical Box énekesével

Napi belépő

A belépőjegyem


Steve Hackett 2004 áprilisában a 2002-es akusztikus hangverseny után rock együttesével lépett föl Budapesten.

Az előadás előtti este sajtótájékoztatót tartottak, ahol lehetőségem volt dedikáltatni a 2002 nyarán Londonban készült közös fotónkat.

Hackett Budapesten

Hackett dedikál

A budapesti Steve Hackett koncert

A 2007-es év legnagyobb eseménye Phil Collins visszatérése a Genesisbe és a Turn It On Again európai és észak-amerikai koncertsorozat volt. Új dalok ugyan nem születtek, de a zenekar monumentális színpadon több mint két órás koncertet adott, felvonultatva az elmúlt évtizedek legsikeresebb szerzeményeit. Természetesen ezt az alkalmat én sem szalaszthattam el. Négy alkalommal láttam 2007-ben a Genesist: Linzben, Prágában, a londoni Wembley-ben (a Live Earth koncertet nyitották meg) és végül Twickenhamben.

Belépőjegyem

Saját fotóm Phil Collinsról


2005 februárjában Genfbe utaztam, ahol ismét találkozhattam a The Musical Box együttessel, akik a The Lamb Lies Down on Broadway című műsorukat adták elő. Az est díszvendége Phil Collins, a Genesis énekes-dobosa volt, aki a ráadásban beszállt a zenélésbe.

Az előadás után találkoztam Phil Collinsszal és néhány fényképet is készítettem róla.

Phil Collins néhány hónappal később Budapesten adott koncertet First Final Farewell Tour turnéján.

Belépőjegyeim
a Turn It On Again turné koncertjeire

Linzben
a koncert előtt

A fenti képsorozatot Linzben készítettem 2007. június 18-án.

Steve Hackett 2014. július 18-án az óbudai Fő téren

a Djabe együttessel és Gulli Briemmel

Steve Hackett 2014. július 18-án az óbudai Fő téren

a koncert után

Steve Hackett 2014. július 18-án az óbudai Fő téren

Firth of Fifth szóló (videó - 2:44)

Steve Hackett 2014. július 18-án az óbudai Fő téren

Blood on the Rooftops és Horizons (videó - 2:00)

2015. május 13-án

Budapesten

a Művész Moziban

a GENESIS –

A siker útján

című film

sajtóvetítésén és

a film plakátjával

Gyűjteményemből

Magyar Genesis könyv Tony és Mike aláírásával

Armando Gallo dedikálása és a könyv borítója

Ezt a dobverőt Nir Z használta a Calling All Stations budapesti főpróbáján

© Molnár Tibor
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz